Bondars: ”Baltijas valstīm karot ar nodokļiem ir pilnīgi bezjēdzīgi”

Kadrs no video

Ja Latvija uzliks nulli, Igaunija uzliks nulli, kas iegūs? Neviens. Un iedzīvotāji pirks tāpat alkoholu savās valstīs. Tā cīņa ir neproduktīva, – komentējot Igaunijā pieņemtos grozījumus akciju nodokļa likumā, kas skar alkoholu, RīgaTV 24 raidījumā “Latvijas labums” sacīja Saeimas deputāts, Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (Attīstībai/Par!). Kā izrādās, līdz šim tikai trijos pierobežas veikalos tiek pārdoti 16,5 procenti Latvijā realizētā alkohola.

“Varētu jau arī, piemēram, legalizēt Latvijā zālītes pīpēšanu. Tad brauks gan igauņi, gan lietuvieši un ne tikai, un cik gan tad naudu neatstās te,” raidījumā ironizēja Bondars.

Turpretī Latvijas alkohola nozares asociācijas izpilddirektors Dāvis Vītols raidījumā atklāja, ka Igaunijas ekonomisko institūtu veiktās aptaujas rāda, ka uz Latviju iegādāties alkoholu brauc apmēram 30 procenti no Igaunijas darbspējīgiem iedzīvotājiem.

“Tikai pierobežas trijos veikalos, pēc Valsts ieņēmumu dienesta aprēķiniem, tiek pārdoti apmēram 16,5 procenti no visa Latvijā kopējā patērētā alkohola,” skaidro Latvijas alkohola nozares asociācijas izpilddirektors Dāvis Vītols.

Kā liecina šī gada pētījuma centra SKDS veiktās aptaujas dati, Igaunijas iedzīvotāji kopumā pēdējā gada laikā Latvijā atstājuši apmēram 273 000 000 eiro.

Pievienot komentāru